”Liikennejärjestelmien digitalisoituessa fyysinen liikkuminen ja digitaalinen asiointi korvaavat ja täydentävät toisiaan. Uusia palvelumarkkinoita vauhdittavat vähenevä kiinnostus oman auton omistamiseen ja nopeasti etenevä liikenteen automatisoituminen. Asiakkaan rooli vahvistuu: asiakkaat ovat yhä tiiviimmin mukana palvelujen suunnittelussa ja kehittämisessä. Tiedon hyödyntäminen ja edistykselliset ICT-ratkaisut osaltaan parantavat myös liikenteen sujuvuutta, turvallisuutta sekä ympäristöystävällisyyttä ja auttavat näin vastaamaan liikennepolitiikan perinteisiin haasteisiin.” – Liikenne- ja viestintäministeriö: Tulevaisuuskatsaus 2014.
Tiedon vapautuminen avaa oven innovatiivisten ja tehokkaiden suunnittelua palvelevien menetelmien kehittämiselle. Reaaliaikaisen liikennetiedon kerääminen mobiililaitteilla mahdollistaa jo nyt erilaisten liikenteen tilannekuvapalvelujen ja häiriötilanneanalyysien laatimisen. Käyttäjiltä suoraan kerättävään tietoon liittyy tulevaisuudessa valtavia mahdollisuuksia.
Lisääntyvä tieto korostaa asiantuntemuksen merkitystä ja vaatii kykyä erottaa oleellinen epäoleellisesta. Strafica on onnistunut yhdistämään kokeneiden asiantuntijoidemme osaamisen ja nuorten osaajien kyvyt digitalisaatiossa ja tiedonkäsittelyssä. Tämän tuloksena olemme kehittäneet mobiiliteknologiaan ja digitalisaatioon perustuvia tiedonkeräysmenetelmiä sekä laatineet tehokkaita menetelmiä, joilla jalostaa liikennetietoa suunnittelua palvelevaan muotoon.
Yksilöpohjainen liikenteen mallintaminen muuttaa käsitystämme liikennesuunnittelun tarkkuudesta. Liikennesuunnittelun ”ongelmana” on ollut keskiarvolähtöinen ajattelu, joka on vaikeuttanut mm. liikenne-maankäyttövuorovaikutuksen käsittelyä ja matkaketjujen käsittelyä suunnittelussa.
Kehittämällämme yksilöpohjaisella BRUTUS-simulointimallilla voimme tuoda suunnitteluun uusia ulottuvuuksia, erityisesti kun suunnitellaan kävelyä ja pyöräilyä, matkaketjuja ja uudenlaisia Mobility as a Service -liikennepalveluja.
Valmisohjelmia:
Strafican kehittämiä menetelmiä: